neděle 3. února 2013

Levandulová křehká šlehačková srdce


Máte rádi levanduli? Já ano, když jsem viděla recept na křehké šlehačkové cukroví s levandulí....hned jsem ho musela vyzkoušet.





Recept:
300 g hladké mouky
200 g másla
125 ml smetany ke šlehání
hrst sušených levandulových kvítků
moučkový cukr s vanilkou na obalení



Do prosáté mouky přidejte máslo, smetanu a levanduli. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte hodinu v ledničce vychladnout. Vyválejte plát cca 5mm silný a vykrajujte oblíbené tvary, Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut dorůžova. Hned obalte v moučkovém cukru s vanilkou popřípadě skořící.





Dobrou chuť!!!!










Žádné komentáře:

Okomentovat