čtvrtek 14. února 2013

Pro radost...

Zasáhla mně pufíková mánie :) Před pár dny,jedna hodná maminka, zveřejnila návod na pletený "pouf" ,velké díky Radko!!!Jenže...sehnat pletací jehlice velikosti 20 či větší, večer, na vesnici, NEMOŽNÉ. Nedalo mi to a tak jsme v deset večer rozřezali násadu od koštěte, zabrousili konce a mohlo se začít plést.

Naposledy jsem pletla asi před deseti lety, tak jsem musela najít starou knížku Pletení po babičce, kde se psalo : pravou jehlici vpíchneme zleva doprava do prvního oka na levé jehlici...nic složitého..jen kdyby se mi nepletla pravá a levá strana :).

Podařilo se a i já mám svůj první puf a určitě nezůstanu u jednoho!!!Nejradši bych opletla úplně všechno :)


A protože je venku tak jak je..zataženo, sníh a mráz...vyřízla jsem si ještě pro radost písmenka :)








středa 6. února 2013

Kostky, kostky, kostky

Co se zbylými trámy????KOSTKY, KOSTKY,KOSTKY

Asi měsíc mi trvalo, než jsem přišla na to...co z nevyužitými zbytky trámků...kostičky. Další dva měsíce se mi váleli nařezané kousky dřeva v dílně...a když už mi doma vyhrožovali,že mi je spálí...vyřízla jsem pár písmenek a nalepila na ty mé slavné kostky..
VÝSLEDEK !!!








neděle 3. února 2013

Levandulová křehká šlehačková srdce


Máte rádi levanduli? Já ano, když jsem viděla recept na křehké šlehačkové cukroví s levandulí....hned jsem ho musela vyzkoušet.





Recept:
300 g hladké mouky
200 g másla
125 ml smetany ke šlehání
hrst sušených levandulových kvítků
moučkový cukr s vanilkou na obalení



Do prosáté mouky přidejte máslo, smetanu a levanduli. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte hodinu v ledničce vychladnout. Vyválejte plát cca 5mm silný a vykrajujte oblíbené tvary, Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut dorůžova. Hned obalte v moučkovém cukru s vanilkou popřípadě skořící.





Dobrou chuť!!!!